“Wat? Een Twizy?“

”Ja, een Renault Twizy”

“Ken ik niet. Wat is het?”

Dit is een deel van een ander gesprek, dat ik regelmatig heb met mensen op straat. Leuk, dat mijn autootje zo erg opvalt. Daar was het ook voor bedoeld. Maar waarom en wat is het?


Een aantal jaren na de cruisevakantie uit de vorige blog, hadden we het thuis over het kleine autootje dat we hadden gereden in Noorwegen. Hoe leuk zou het zijn om deze hier te hebben? Ik verdiepte me erin samen met mijn vader en ontdekte de volgende dingen.

Ja, officieel is het een auto. Het is een elektrische auto die ook op de snelweg mag. Op papier is de maximum snelheid 80 kilometer per uur en met een volle accu kan je ongeveer 80 kilometer rijden. Het opladen gebeurt met een gewoon stopcontact, dus er is geen oplaadpaal nodig. In de auto zitten ook muziekboxen ingebouwd waarmee via Bluetooth verbonden kan worden. Je kan er met twee mensen in. Je zit dan achter elkaar. Degene achterin zit met zijn benen langs de bestuurdersstoel en kan bijna helemaal languit liggen. Opladen van 0 tot 100% duurt ongeveer 3 à 3,5 uur. Er is ook nog een andere variant Twizy waarmee je maar ongeveer 45 kilometer per uur kan.

Dit leek ons allemaal heel leuk. Bijzonder. Anders. We keken op verschillende sites en zagen na een tijd ergens bij Zwolle een zwarte staan bij een garage.

Het ophalen van de Twizy was nog een heel gedoe en een klein en spannend avontuurtje. Dat en meer in de volgende blog.