Behalve het rijden met de elektrische Selected by Max-auto (Twizy), wordt op nóg een manier rekening gehouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid!

Selected by Max maakt namelijk gebruik van gerecyclede inpaktape met natuurlijke rubberlijm! Deze tape is gemaakt van gerecycled papier en kan daarom samen met de doos bij het oud papier. Er wordt gebruik gemaakt van deze tape bij onder andere het verzenden van wijnen.

Een ander voordeel van deze tape, is dat er voorzichtiger mee wordt omgegaan door de boodschap ‘breekbaar’ in drie (!) verschillende talen. Daarnaast vervormt deze tape niet, in tegenstelling tot plastic tape, van bijvoorbeeld PVC. Hierdoor blijft de boodschap perfect leesbaar. Tot slot is de papieren tape beter bestand tegen temperatuurschommelingen en vocht.

Bovendien wordt ook zo veel mogelijk verzonden in de dozen waarin de wijnen geleverd worden, om zo verspilling te voorkomen.

De website van Selected by Max draait op de server van Ronald van Dijk. Zijn webhosting draait op 100% duurzame energie, zoals van zon en wind. Groene webhosting van Ronald van Dijk

Tot slot, de Balinese producten van Selected by Max worden lokaal ingekocht op Bali. In een klein lokaal noordelijk dorpje genaamd Tukad Sumaga worden de oliën, mierenkrijt en wierrook gekocht. Op deze manier profiteren de lokale Balinezen mee op de verkoop van Selected by Max!