Mijn geselecteerde Riesling uit de Elzas beperkt te bestellen:

Riesling Vieilles Vignes 2018 Domaine du Windmuehl.

Deze Franse Riesling uit de Elzas (Alsace) is één van de lekkerste Rieslings die ik op heb in deze streek, vooral in deze prijsklasse! Van deze wijn kun je genieten en is heerlijk om ijskoud te drinken met dit warme weer.

Dit is een wijn met finesse en complexiteit. Erg fruitig en citrusachtig in de neus. Een elegante, frisse, bijzondere wijn met een pittige afdronk en lekkere zuren. “Een levendig gehemelte, aangespannen op een zure articulatie.”

Combinatie met eten: De wijn zal zijn finesse en frisheid geven aan een gerecht met (gegrilde of rauwe) vis, zeevruchten, wit vlees of zuurkool. Maar deze wijn is ook ideaal als aperitief.

Het wijnhuis Domaine du Windmuehl ligt in het dorpje Saint Hippolyte, in het wijngebied de Elzas in Noordoost Frankrijk. Behalve een wijnmakerij is het ook een hotel. Domaine du Windmuehl ligt aan de ‘Route du Vin d’Alsace’ die door de Elzas gaat, langs allerlei leuke wijndorpjes met heel veel wijnhuizen. ‘Vieilles Vignes’ betekent ‘oude wijnstokken’, wat vaak meer complexe wijnen geeft.